loading

200 Hours Yoga Teacher Training

YOGA

Alliance

YOGA Teacher Training 200hr

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ένα αμάγαλμα χρόνων εμπειρίας των εισηγητών και βασίζεται στις αρχές της Hatha Yoga και της Vinyasa Yoga. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα εμβαθύνετε την προσωπική σας πρακτική, θα αποκτήσετε τις γνώσεις και την ικανότητα στην τέχνη της διδασκαλίας. Μέσα από αυτό το ταξίδι, ενθαρρύνουμε να βρείτε το δικό σας μοναδικό τρόπο διδασκαλίας, με τη δημιουργία που διαθέτετε και τον προσωπικό σας χαρακτήρα.

Τι κάνει αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεχωριστό:

• Η πιστοποίηση του I.A.F.A. College είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο.
• Η εκπαίδευση είναι αναγνωρισμένη από τη Yoga Alliance.
• Οι εισηγητές είναι καταρτισμένοι με αρκετά χρόνια εμπερίας στη διδασκαλία και εκπαίδευση.
• Υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης 150 ωρών για όσους δεν επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι yoga.
• Δυνατότητα άμεσης εξάσκησης/εργασίας από τους απόφοιτους σε ένα από τα 35 συνεργαζόμενα γυμναστήρια YAVA σε όλη την Ελλάδα.

Προϋποθέσεις & Ημερομηνίες
• Τουλάχιστον ένας χρόνος πρακτικής στη Yoga.
• Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, 20 ώρες παρακολούθησης μαθημάτων με τους βασικούς εισηγητές (Δωρεάν), και 10 ώρες παρακολούθησης με προτεινόμενους δασκάλους.

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε 12 Σαββατοκύριακα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι εξετάσεις, καθώς και ένα τριήμερο retreat εκτός Αθηνών με όλους τους δασκάλους της σχολής, προσφέροντάς τους την εμπερία της ζωής σε Άσραμ (Ashram life) και φέρνοντάς τους σε επαφή με την Karma Yoga.

Η διδακτέα ύλη θα περιλαμβάνει

• Η ιστορία της Yoga, φιλοσοφία και φιλοσοφικά κείμενα
• Προσωπική sadhana
• Εξάσκηση και διδασκαλία Asana, pranayama (εξάσκηση, αντενδείξεις), kriyas/shatkarmas (καθαρισμοί)
• Ανατομία & ενεργειακή ανατομία
• Τεχνικές χαλάρωσης/Yoga Nidra
• Τρόποι σχεδιασμού μαθήματος με διαφορετικά στυλ (Hatha Yoga, Vinyasa Yoga)
• Chanting/απαγγελία Ινδικών mantas/Yoga Nidra
• Ηθική και δεοντολογία ενός δασκάλου
• Εκπαιδευτική ψυχολογία (Alessandro Ortona)
• Αυτογνωσία (Alessandro Ortona)
• Αρχές ευθυγράμμισης / Adjustments
• Τεχνικές διαλογισμού
• Χρήση βοηθημάτων/props
• Η θεραπευτική προσέγγιση της yoga, με αναφορές σε εναλλακτικές θεραπείες (μεσημβρινοί)
• Γνωριμία με την NadaYoga και την χρήση της στον σχεδιασμό ενός μαθήματος

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαρία Παπαδοπούλου ασκείται και διδάσκει Yoga τα τελευταία 15 χρόνια μεταφέροντας με συνέπεια, σεβασμό και αγάπη την γνώση, το βίωμα και την εμπειρία της. Η εκπαίδευσή της σε Ελλάδα και Ινδία έχει επικεντρωθεί κυρίως στην Hatha Yoga, Υoga Therapy, Therapeutic & Restorative Yoga και Ashtanga Vinyasa Yoga. Παράλληλα, με την συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια Yoga και πολυάριθμα εργαστήρια, εμπλουτίζει και εξελίσσει συνεχώς τις γνώσεις και την διδασκαλία της. Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1.500 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης.
Τα μαθήματά της χαρακτηρίζονται από την ευρύτερη παιδεία της στις εναλλακτικές ολιστικές θεραπείες, την ανατομία και φυσιολογία του σώματος, καθώς και την διάκριση, εξισορρόπηση και θεραπεία του ενεργειακού σώματος. Η πρόσφατη εκπαίδευση της στην NadaYoga, η αγάπη της για τα Ινδικά mantras ( προσευχές ) και τα Ινδικά παραδοσιακά μουσικά όργανα προσδίδουν έναν ιδιαίτερο, προσωπικό χαρακτήρα στα μαθήματά της όπως και στα διάφορα workshops και retreats που διοργανώνει στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Η ευρύτερη εκπαίδευσή της περιλαμβάνει επίσης σπουδές Ρεφλεξολογίας, ΡΕΙΚΙ, Ταϋλανδεζικου μασάζ καθώς και εξειδίκευση στην Yoga για Εγκύους και Yoga για Παιδιά. Διδάσκει επίσης Pilates και Swing Yoga ενώ από το 2009 είναι υπεύθυνη σπουδών για τον κλάδο της Yoga στο διεθνή οργανισμό I.A.F.A. College.

Ευαγγελοσ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ε-RYT 200, RYT-500

Ο Ευάγγελος είναι δάσκαλος yoga και μουσικός. Σπούδασε marketing καθώς ήταν ήδη ενεργός αθλητής στο Καράτε και μέλος της εθνικής ομάδας καράτε για 6 χρόνια. Κέρδισε αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνείς διακρίσεις και χρυσό Βαλκανικό μετάλλιο το 2000. Από το 1998 εως το 2006 δίδαξε καράτε ως βοηθός του sensei του Θοδωρή Αθανασόπουλου.
Ως πρώην ιδιοκτήτης και συνιδρυτής τους Swaha Yoga Center στην Ακρόπολη, από το 2011 δημιουργεί εργαστήρια και συν-διδάσκει ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά YogaRYS 200hr, Aerial-Yoga και retreats.
Διδάσκει σε ομαδικά τμήματα και ιδιαίτερα που εστιάζουν σε θεραπευτικά στοιχεία. Είναι εκπαιδευμένος στην Anusara Yoga, Yoga Therapy, Ταϋλανδέζικό Μασάζ, Ωτοβελονισμό (αποτοξίνωση/μυοσκελετικούς πόνους), TRX, Animal Movement και NHR (Neuro-Hypnotic Repatterning) σε σχολές και εκπαιδεύσεις από τη Νεα Υόρκη μέχρι την Ινδία και Ταϋλάνδη.
Ως μουσικός, στο παρελθόν συνέθεσε μουσική για θεατρικά έργα. Τώρα σε διάφορα εργαστήρια συνδέει τη δύναμη της μουσικής με την πνευματικότητα της yoga.

ΤΖΟΑΝΝΑ ΒΛΑΝΤΕΣΚΟΥ

Η Τζοάννα Βλαντέσκου ασκείται στη yoga από το 2005 και διδάσκει από το 2010. Με συνεχόμενη πρακτική και εκπαίδευση, μοιράζεται αυτό το όμορφο μονοπάτι με τους μαθητές της, είτε είναι στην Ινδία, είτε αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα. Έχει κάνει εκπαιδευτικά στην Ashtanga και Vinyasa Yoga σε Αμερική, Ελλάδα και Ινδία. Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά δασκάλων στην Goa της Ινδίας, και είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Ταϋλανδέζικης μάλαξης. Πιστεύει ότι ο δάσκαλος πρέπει να συνεχίζει να είναι και μαθητής, καθώς η γνώση αποτελεί ένα ατελείωτο μονοπάτι. Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Guest Teacher: Alessandro Ortona

We will enter the student point of view, the skill of learning is the base of all the teachings. To learn how to learn and how to make comprehension what we learn theoretically. By learning from external sources we understand, by learning how to learn from ourselves we transform learning into comprehension. Because as one great teacher had told me ones: if you aim to help somebody the only real help is the one that will make him or her free of any need for future help.

Alessandro Ortona ( Sam Buddha ):
Born in Italy in ‘66, started practicing Yoga at the age of fifteen under the influence of his mother who was practicing since the sixties. As a young boy he was influenced from the meetings with different teachers who were frequent the house. After graduating in business management worked in shipping industry for few years. In search of a more simple and inspiring life, he abandoned his carrier and went to Antigua ( West Indies ), in the Caribbean to start a new life. After six years the understanding that the exterior change doesn't mean too much, he decided to dedicate himself to yoga and started practicing intensively.
He met the great yogi Sri SriSri Satchidananda from whom he learned the foundation of the ancient tradition of Hatha Yoga. In Italy he studied with Walter Ruta( Tirak ) and started teaching and helping in the development of Pramiti Yoga school. He decided to experience ashram life, so went to Greece where met his Guru Swami Shivamurti Saraswati, and spent a few years in the Satyananda Ashram InPaiania, Athens. There he learned the principles of Karma Yoga and the teachings of Satyananda tradition. Since 2008 he resides in Lagonissi and teaches in Athens, and all over Greece.

...

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

• Σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι / εκπαιδευτές yoga.
• Σε δάσκαλους / εκπαιδευτές yoga που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην πρακτική των chakras, nada yoga, εκπαιδευτική ψυχολογία, ενεργειακή ανατομία και physical adjustments.
• Σε άτομα που θέλουν να εμβαθύνουν την πρακτική τους και τις γνώσεις τους πάνω στη yoga χωρίς την επιθυμία να διδάξουν (150 ώρες εκπαίδευσης)

Δικαιολογητικά εγγραφής:
1/ Δύο φωτογραφίες
2/ Μία φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
3/ Μία φωτοτυπία αποδεικτικού επιπέδου γραμματικών γνώσεων
4/ Ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο που να αναγράφει ότι «…είναι υγιής και μπορεί να ασκηθεί»

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ
ΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ
ΛΗΞΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο τμήμα συμπληρώνοντας σωστά τα στοιχεία που ακολουθούν. Με την παραλαβή του μηνύματος ο υπεύθυνος του τμήματος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

I.A.F.A. CALENDAR

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠAΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

CPR-AED rank 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 point point
CPR-AED
TAE BO rank 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 point point
TAE BO
aerobic prime rank 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 point point
aerobic prime
Group & personal training rank 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 point point
Group & Personal training
PILATES MATWORK + PROPS rank 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 point point
Pilates Matwork + Props
PILATES REFORMER rank 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 point point
Pilates Reformer
GROUP FITNESS rank TBA point point
GROUP FITNESS
AEROBIC CHALLENGE rank TBA point point
AEROBIC CHALLENGE
Movement Studio rank TBA point point
Movement Studio